Trainingen

Vanuit het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU) worden verschillende trainingen aangeboden. Open deelname voor TU/e studenten van alle faculteiten.

Het STU heeft verschillende workshops en trainingen met verschillende doeleinden.

  • Wil je nu beter studeren?
  • Wil je straks goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan?
  • Wil je aan jezelf werken en meer uit jezelf halen?

Dan moet je bij het STU zijn. Kijk in het aanbod, er zit vast iets voor jou tussen!

Studiekeuze

Twijfel je of je wel de juiste studie heb gekozen? Twijfel je over welke master je zult volgen? Misschien wil je wel overstappen naar een andere studie?

In groepsverband worden de studiekeuzewerkgroep Bachelor en Master keuze werkgroep gegeven. Hiervoor kun je jezelf opgeven via de website of via de servicedesk van het Studenten Service Centrum een afspraak maken met een van de studentenadviseurs. Tijdens dit gesprek zal worden besproken waar je tegenaan loopt en zul je samen met de studentenadviseur een eventueel vervolgtraject bespreken. Het is mogelijk om individueel begeleid te worden, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van een interessetest.

Aanmelden

Via Osiris kun jij je rechtstreeks aanmelden voor de STU trainingen en workshops.

Kies vakcode STU00 voor een overzicht van het complete aanbod. Ook kun je bij 'Soort opleiding' kiezen voor 'cursus of training voor studenten'.

Bij een aantal trainingen wordt er vervolgens voor jou een afspraak ingepland met een studentenadviseur. In dit gesprek zal de studentenadviseur meer uitleg geven over de training en samen met jou zal worden bekeken of de training aansluit bij jouw vraag. Dit staat bij de beschrijving van de training vermeld.

Ongeveer één week van tevoren krijg je bericht en weet je of de training/workshop definitief doorgaat en of je hieraan mag deelnemen.

Aanmelden na sluitingsdatum

Via Osiris is er een sluitingsdatum ingesteld. Soms heeft dit te maken met voorbereidend huiswerk dat je moet maken. Bij de sollicitatietrainingen moet je voorafgaand aan de training bijvoorbeeld een CV en brief per mail inleveren.

Bij sommige trainingen moet er van tevoren nog een intakegesprek met een studentenadviseur plaatsvinden. Aanmelden na de sluitingsdatum is mogelijk, neem hiervoor contact op met de trainingsadministratie en we gaan kijken of je alsnog kunt instromen.